Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MLDT HÍREK


Hírkategória: Általános
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  A Lab Tests OnlineHU
  2007.09.06. - A Lab Tests Online.hu szerkesztőbizottsága - Hírkategória: Általános

  A Lab Tests OnlineHU egy szabadon hozzáférhető, laboratóriumi szakemberek által összeállított, nem-kereskedelmi célú lakossági és szakmai adatbázis, melynek célja, hogy segítse Önt laboratóriumi diagnosztikai vizsgálatokkal kapcsolatos kérdései megválaszolásában és laboratóriumi eredményei megértésében.

  Honlapunk alapvető célja, hogy közérthető nyelven bemutassa az orvosi laboratóriumok diagnosztikai tevékenységét, az egyes vizsgálatok elvégzésének feltételeit, azok diagnózisban és kezelésben betöltött szerepét, és az eredményekből levonható főbb következtetéseket.

  A Lab Tests OnlineHU adatbázis tartalmazza:
  • a leggyakoribb laboratóriumi vizsgálatok leírását,
  • a vizsgálatokhoz szükséges mintavételi eljárásokat,
  • az eredményeket befolyásoló leggyakoribb tényezőket,
  • az egyes betegségek és kórállapotok leírását,
  • a leggyakoribb kérdésekre adott válaszokat, és
  • egyéb kapcsolódó adatbázisok elérhetőségét.
  A honlap elsősorban a lakosság tájékoztatására készült, ezért nyelvezetében, megfogalmazásában igyekszik kerülni a szakzsargont és a speciális orvosi kifejezéseket. Természetesen honlapunkat az egészségügy különböző területein dolgozók számára is ajánljuk, mely segítheti a szakemberek szakszerű betegtájékoztató és szakmai tevékenységét. Honlapunk elérhető a lakosság számára már jól ismert DrInfo portálon ( www.dr.info.hu ), és az MLDT honlapján ( www.mldt.hu ) keresztül is.

  Honlapunk a Magyar Laboratóriumi Diagnosztikai Társaság (MLDT), az Egészségügyi Minisztérium, és a Magyar In Vitro Diagnosztikai Társaság (Hungarian In Vitro Diagnostic Association, HIVDA) támogatásával készült. Az adatbázis az Amerikai Klinikai Kémiai Társaság (American Association for Clinical Chemistry, AACC) engedélyével, az általuk kifejlesztett eredeti amerikai honlap tartalom hazai adaptálásával és fordításával készült. A magyarnyelvű adatbázis mellett, az Európai Diagnosztikumokat Gyártók Társasága (European Diagnostic Manufacturers Association, EDMA) közreműködésével és támogatásával, számos más nyelven és országban is olvasható már a Lab Tests Online. Az amerikai adatbázis brit, német, lengyel, spanyol és ausztrál adaptációja honlapunkról is közvetlenül elérhető.

  Bízunk benne, hogy honlapunkat hasznosnak találja. Kérdéseivel, észrevételeivel kérjük, bátran forduljon szerkesztőbizottságunkhoz a „Hozzászólások” menüpont segítségével. Jó böngészést kívánunk!

Vissza a hírekhez