Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MLDT HÍREK


Hírkategória: Általános
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom archív.

  Elhunyt Dr. Czikkely Rózsa
  2022.12.22. - MLDT - Hírkategória: Általános

  Mély megrendüléssel adjuk hírül, hogy Dr. Czikkely Rózsa főorvosnő hosszú szenvedés után elhunyt.

   

  Középiskolai tanulmányait a Svetits Katolikus Gimnáziumban végezte, ahol 1961-ben érettségizett.

   

  A Pécsi Orvostudományi Egyetem, majd a Semmelweis Orvostudományi Egyetem hallgatójaként 1971-ben szerzett általános orvosi diplomát. A laboratóriumi medicina tudományának rejtelmeit Dr. Szilágyi László szellemi irányításával sajátította el a Szent János Kórházban, ahol adjunktusi kinevezést kapott.

   

  A Szent Margit kórház integrált Központi Laboratóriumának élére 1994-ben nevezték ki. Már tevékenységének első éveiben a laboratórium az ország legkorszerűbb laboratóriumainak élmezőnyébe emelkedett.

   

  2008. után munkahelyei a Ospedale Niquarda Ca' Grande és Eurolab Jakarta, majd hazatérve a laboratóriumvezető főorvosként a Corden International Magyarország Klinikai Laboratóriuma voltak.

   

  Hosszú évtizedeken keresztül szakmai vezető testületek tagjaként tevékenykedett. 1998 és 2005 között az MLDT Elnökségének és Vezetőségének választott tagja, 2001-től titkára is volt. A 2000-s években az MLDT Heintel-GFTK Alapítvány Kuratórium elnöke.

   

  Dr. Czikkely Rózsa aktívan részt vett az akkori Szakmai Kollégiumok tevékenységében, a Kódkarbantartó Bizottság delegált tagjaként minisztériumi szinten képviselte szakmánkat.

   

  2005-től a szakfelügyelői főorvosi rendszer felszámolásáig Közép-Magyarország regionális szakfelügyelő főorvosa.

   

  A szakdolgozók képzésében is aktív szerepet vállalt, éveken keresztül vizsgabizottsági tag volt. A MOLSZE kongresszusokon való rendszeres részvételével segítette az addig is kiválóan működő orvos-diplomás-szakdolgozók közötti kapcsolat, kommunikáció további erősítését és fenntartását.

   

  Vidám, kellemes személyisége sokunk számára jelentett nem csak szakmai, kollegiális együttműködést, hanem emberi, társasági kapcsolatot, közös élményeket is.

   

  Elvesztésével Társaságunk ismét egy meghatározó személyisége távozott körünkből.

   

  Emlékét kegyelettel megőrizzük!

   

  2022. 12. 22.

   

  Az MLDT nevében Dr. Hetyésy Katalin

Vissza a hírekhez