Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MLDT HÍRARCHÍVUM


Hírkategória: Összes hírkategória
 • In memoriam Dr. Böcskei Gyöngyi (1959 – 2018)
  2018.07.13. - MLDT - Hírkategória: Általános
  2018. május 25-én elhunyt Dr. Böcskei Gyöngyi, a Csornai Margit Kórház Laboratóriumának osztályvezető főorvosa.
  Középiskolai tanulmányait Sopronban végezte, 1985-ben a Pécsi Orvostudományi Egyetemen szerzett általános orvosi diplomát.
  Budapesten, a Péterfy Sándor Utcai Kórház Laboratóriumában kezdett dolgozni, 1992-ben szakvizsgázott orvosi laboratóriumi diagnosztikából. Még ez évben Csornára költözött és a helyi Margit Kórházban helyezkedett el, 1997-ben nevezték ki a laboratórium osztályvezető főorvosává. Munkáját nagy szakértelemmel, maximálisan odaadással végezte, a városi kórházak számára legnehezebb időkben (2006-2008) pedig a kórház orvos igazgatói feladatait is ellátta. 2018-ban Csorna Város Szolgálatáért díjban részesült.
  2008-ban megpályázta és elnyerte a Pápai Gróf Eszterházy Kórház és Rendelőintézet laboratóriumának vezetői állását, melyet 2017. márciusig töltött be. Ez idő alatt naponta ingázott a két munkahelye között. Pápán is újításokba, fejlesztésekbe kezdett. Nevéhez fűződik az új beteg-felvételi, beteg-előjegyzési rendszer, valamint a vonalkódos mintaazonosítás bevezetése is.
  Folyamatosan képezte magát, ugyanakkor fontosnak tartotta munkatársai szakmai tudásának fejlesztését is. Mentorálta egy szakasszisztense orvosdiagnosztikai analitikusi szak-dolgozatának elkészítését, vezetése alatt több munkatársa szerzett szakképesítést. Előadásokat tartott a kórház és a járóbeteg ellátás orvosainak, többek között a preanalitikai tényezők jelentőségéről, a pajzsmirigy megbetegedések laboratóriumi diagnosztikájáról.
  Munkatársai is, barátai is szerették és tisztelték jó szervezőkészségéért, közvetlen egyéniségéért, életvidám természetéért. Követendő példa amilyen szeretettel nevelte két lányát és támogatta tanulásukat, tehetségük kibontakozását. Augusztusban születendő első unokájának már sajnos nem tud örülni.
  Tudtuk, hogy súlyos betegséggel küzd, de mindvégig bíztunk abban, hogy egészségtudatos életmódjával, hitével, kitartásával és családja odaadó szeretetével legyőzheti azt.
  Szülőfalujában, a Győr-Moson-Sopron megyei Osliban helyezik végső nyugalomra, július 13-án.

  Emlékét szeretettel és tisztelettel megőrizzük!
  Kedves Gyöngyi! Nyugodj békében.

Vissza a hírekhez