Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MLDT HÍRARCHÍVUM


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Beszámoló és előadások az új típusú antikoagulánsok (NOAC-ok) klinikai alkalmazásáról és a laboratóriumi követés lehetőségeiről szóló továbbképzésről
  2017.11.21. - MLDT - Hírkategória: Általános
  Sikeresen lezajlott az MLDT-MTHT egynapos szakmai továbbképzése

  2017. október 13-án - a Nemzetközi Trombózis Világnapon - került megrendezésre a Magyar Laboratóriumi Diagnosztikai Társaság (MLDT) és a Magyar Thrombosis és Haemostasis Társaság (MTHT) közös szervezésében a “Fókuszban az antikoagulálás: klinikai és laboratóriumi szempontok” című szakmai nap. A rendezvény célja az volt, hogy ez elmúlt néhány évben egyre szélesebb körben alkalmazott új típusú orális antikoaguláns (NOAC) készítmények terápiás használatáról és laboratóriumi módszerekkel történő monitorozásáról hazai és nemzetközi szakemberek előadásain keresztül betekintést nyerjünk és megvitassuk az ezzel kapcsolatos jelenlegi hazai helyzetet. A szakmai nap sikerességét jól mutatja, hogy csaknem százan ültek a hallgatóság soraiban. Rendezvényünket nemcsak labordiagnosztikai szakemberek, hanem belgyógyászok, háziorvosok, sürgősségi szakemberek is egyaránt megtisztelték, akik nap mint nap szembesülnek a NOAC gyógyszerekkel történő antikoagulálás „nehézségeivel”, ami egyelőre más európai országban sem megoldott.

  Az előakkreditált (14 kredit pontértékű) rendezvényt a Nemzetközi Thrombosis és Haemostasis Társaság (ISTH) is szakmai eseményként fogadta be. Valamennyi előadás diaanyaga a résztvevők számára elérhető a szervező társaságok weboldalain.

  A szakmai nap a rendező két tudományos társaság kiváló együttműködésének eredménye, melynek lebonyolításában az adminisztrációt és könyvelést segítők és az MLDT weboldalának kongresszusi regisztrációt segítő modulja is kiválóan vizsgáztak. A szakmai nap mecenatúrájáért pedig a Siemens Magyarország Kft.-t és a Diagnosticum Zrt.-t illeti a köszönet.

  A rendezvényen történtek részletes összefoglalója az ide kattintva letölthető file-ban >> található.

  Az előadások dianyaga itt letölthető >>
  A file-ok jelszóval védettek, melyet a rendezvény résztvevőinek e-mail-ben küldtünk el.


Vissza a hírekhez