Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MLDT HÍRARCHÍVUM


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Dr. Laub Margit (1934 - 2017)
  2017.09.26. - MLDT - Hírkategória: Általános
  Orvosi tanulmányait a szegedi orvostudományi egyetemen végezte. 1959-ben állt munkába az egri megyei kórház Központi Laboratóriumában, melynek 1964-től megbízott vezetője, 1971-től 1989-ig osztályvezető főorvosa volt.

  1970-ben irányításával költözött a laboratórium az akkor átadott új ötemeletes épületbe. Nevéhez fűződik a laboratóriumi vizsgálati paletta szélesítése, a labormunka automatizálásának elindítása a megyei kórházban.

  Laboratóriumi szakvizsgája mellett elődje, Prof. Dr. Ringelhann Béla nyomdokain folytatta a hematológiai betegek gondozását. Magyarországon először vezetett be ambuláns citosztatikus és hemoszubsztituciós kezelést egy nappali kórházi egység kialakításával.

  Az elismert hematológus, hematomorfológus szakember közreműködött az első embrionális és autológ csontvelő transzplantációs esetek kezelésében, dr. Kelemen Endre professzor oldalán. Tudományos munkásságát hazai és nemzetközi szakfolyóiratokban publikálta.

  Nagy súlyt helyezett a fiatal klinikusok, szakorvosjelöltek kritikus, tárgyilagos, korszerű diagnosztikai szemléletének formálására a laborgyakorlatok és konzíliumok során. Egykori munkatársai közül számos, később vezető beosztású laboratóriumi szakorvos, és jól képzett asszisztensek új generációja került ki.

  Nyugdíjas éveiben az egri és gyöngyösi hematológiai szakrendelésen még tovább gondozta betegeit.

  A Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet munkatársaival együtt búcsúzunk dr. Laub Margit főorvos asszonytól, emlékét kegyelettel és tisztelettel őrizzük.

  Az MLDT Vezetősége

Vissza a hírekhez