Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MLDT HÍRARCHÍVUM


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Beszámoló - 1st Conference on Medical Laboratory Accreditation and Quality Systems (CLAQ) (2017. április 20-21., Szerbia, Belgrád) - European Answers
  2017.05.31. - MLDT - Hírkategória: Általános
  A konferencián az európai akkreditáció (EA LC WG Health Care - *European Cooperation for Accreditation Laboratory Committee Working Group) reprezentatív képviselői, és nagy akkreditált laborok szakértői tartottak előadásokat az ISO 15189 szerinti akkreditáció előnyeiről, az akkreditáció kritikus pontjairól, az akkreditációs tervek egységes megvalósulásról, a laboratóriumi dolgozók és szakértők oktatásáról, az informatika fejlődésének fontosságáról. Sok szó esett a POCT ISO 22 870 szerinti akkreditáció kihívásairól. Központban a balkáni országokban zajló folyamatok álltak.

  A nyitó előadásban Helene Mehay, a Francia Akkreditációs Testület (COFRAC) képviselője számolt be egy a 2016 május – augusztus között történt EA felmérés eredményeiről. A kérdőíveket 36 EA tagország Akkreditációs Testületének küldték ki. 34 ország válaszolt. Így frissítették az akkreditált és folyamatban levő orvosi laboratóriumok számát , típusát. Rákérdeztek a kötelező (33% igen) és rugalmas (79% igen) akkreditálásra, valamint a POCT (38% igen) akkreditációra.

  Magyarország 6 akkreditált orvosi laboratóriumával és 2 folyamatban levő akkreditációval a 28. (hátulról 6.) helyen áll.

  A beszámolóban felsorolt országok számoltak be a náluk zajló akkreditációs folyamatokról.

  A beszámoló letölthető ide kattintva >>


Vissza a hírekhez