Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MLDT HÍRARCHÍVUM


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Pályázati felhívás a Labtestsonline.hu (LTO) „ad hoc” munkabizottságának tagságára
  2015.05.12. - MLDT Web Szerkesztőség - Hírkategória: Általános
  A MLDT Alapszabálya szerint az MLDT „ad hoc” munkabizottság elnökét és 2 tagját pályázati úton kell megválasztani, amit a vezetőség hagy jóvá. A Labtestsonline.hu (LTO) „ad hoc” munkabizottsága az elnökből és két tagból áll.

  Az „ad hoc” munkabizottságok létrehozásának, működtetésének Alapszabály szerinti feltételei:
  1. A társaság bizottsági struktúrája állandó és konkrét szakmai célfeladatokra megalakított ún. „ad hoc” munkabizottságok együtteséből áll.
  2. A vezetőség által konkrét célfeladatokra létrehozott „ad hoc” munkabizottságok, amelyek adott szakterületeken jól körülírt célfeladatokat látnak el, éves elfogadott munkatervüknek és költségvetésüknek megfelelően, amelyek a feladat megoldását, befejezését követően automatikusan megszűnnek, de stratégiailag fontos feladattal vezetőségi ciklusok között is átívelően működhetnek.
  3. A társaság céljainak megvalósítása érdekében meghatározott feladatra „ad hoc” munkabizottságokat hoz létre, melyhez pályázatokat ír ki és dönt a bizottság tagjainak összetételéről. A munkabizottságok éves, munka- és költségterveit, és beszámolóját a vezetőség hagyja jóvá. Amennyiben a munkabizottság tevékenysége az éves beszámoló alapján nem felel meg az elfogadott munkatervben rögzített elvárásoknak, a vezetőség a munkabizottság működését felfüggesztheti.  

  Az LTO „ad hoc” munkabizottság fő céljai:
  1. az LTO honlap válljon a lakosság számára az elsődleges információ forrássá a laboratóriumi diagnosztikával kapcsolatos kérdésekben, kezdve a vérvétel körüli tudnivalóktól az „in vitro” diagnosztikai tesztekkel és azok eredményeinek értékeléséig, egészen a várható eredményadási időig.
  2. segítse a társszakmák munkáját, például háziorvosi praxisok és járóbeteg szakrendelések laboratóriumi eredményekkel kapcsolatos interpretatív feladatait, egyben hírforrássá váljon az elérhető „in vitro diagnosztikai” tesztek szempontjából.
  3. segítse az egészségpolitikai döntéshozók, hatóságok információhoz való jutását az LTO honlapról.

  Az LTO „ad hoc” munkabizottság tagjainak feladatköre:
  1. A magyar LTO weboldal szakmai stratégiájának tervezése, az MLDT vezetősége által jóváhagyott stratégia alapján az operatív feladatok koordinálása, kivitelezése
  2. A magyar LTO üzemeltetéssel kapcsolatos szakmai, informatikai és jogi kérdésekben döntéselőkészítő anyagok, javaslatok készítése az MLDT vezetősége számára
  3. A magyar LTO képviselete nemzetközi fórumokon
  4. A magyar LTO szerkesztőbizottsági feladatainak koordinálása, mely az alábbi tevékenységeket foglalja magában:
  - a honlapon keresztül beérkezett levelek 72 órán belül történő megválaszolása
  - a honlap technikai feltöltése
  - a honlapon megjelenő új információk, hírek szerkesztése és ellenőrzése 
  - a működtetéssel kapcsolatos hazai és nemzetközi licence díjak időbeni megfizetésével kapcsolatos koordinációs munka    

  Az LTO „ad hoc” munkabizottság elnöki és tagsági helyére 1+2 fő számára pályázat került meghírdetésre.

  A pályázat tartalmazzon egy rövid szakmai életrajzot, illetve egy motivációs levelet. A pályázati anyagot kérem legkésőbb 2015. május 17-ig szíveskedjen elküldeni elektronikusan Dr. Nagy Béla MLDT titkár részére, a nagyb80@gmail.com e-mail címre.

Vissza a hírekhez