Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MLDT HÍREK


Hírkategória: Általános
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Microbiologiai gyorsdiagnostica
  2006.10.25. - MLDT - Hírkategória: Általános
  MEGJELENT: Klinikai, járóbeteg-szakorvosi és háziorvosi microbiologiai gyorsdiagnostica
  I. kötet, Bacterialis fertőzések diagnosticája, 2. átdolgozott kiadás
  Szerkesztette: Rozgonyi Ferenc (rozfer@net.sote.hu, HOM-IR Kft.(1194 Budapest, Vásártér 15.)
       Ez a mű folyamatában mutatja be a legkorszerűbb bacteriologiai diagnosticát a rendelőben/osztályon megjelent fertőző betegtől a mintavételi technikákon, laboratóriumi feldolgozáson és leletértelmezésen át az antibacterialis therapiás javaslatokig. Bemutatja a beteg–kezelőorvos–microbiologus–kezelőorvos–beteg egymásra utaltságát és aktív szerepét a sikeres diagnosisban és therapiában.
  A könyv I. része szervrendszerenként tárgyalja a bőr és mélyszövetek, szem, felső és alsó légutak, emésztőrendszer, női és férfi nemiszervek, a magzat és az újszülött, a húgyutak, a hashártya és hasüreg, a keringési szervrendszer és idegrendszer bacterialis fertőzéseit. Részletezi a normál bacterium flórát, a fertőzések pathomechanismusát, pathogenesisét, microbiologiai mintavételi lehetőségeit, kellékeit, módszereit, a minták tárolását és szállítását. Leletértelmezést ad a szerkesztő szerző több évtizedes tapasztalatai alapján. Az I. rész a nososcomialis fertőzésekkel zárul.
       A II. rész rendet rak az antibacterialis szerek dzsungelében azáltal, hogy hatóanyag és hatásmechanizmus szerint tárgyalja és csoportosítja a készítményeket. Tárgyalja továbbá az antibacterialis kezelés általános irányelveit, a minimalis gátló concentratio klinikai relevanciáját, valamint a leggyakoribb kórokozók antibioticum resistentia mechanismusait.
      A III. rész a microbiologiai laboratóriumi munkát mutatja be a minta átvételétől a leletkiadásig.
  Vázlatosan tárgyalja a bacteriumok hagyományos és molecularis kimutatását, azonosítását, antibioticum érzékenységi vizsgálatát és a resistentia gének kimutatását. Bemutatja az ezekhez szükséges legkorszerűbb eszközöket és módszereket.
  A mű egy korszerű szemléletű, hiánypótló interdisciplinaris tan- és továbbképző orvosi könyv, amelyből a gyógyítási folyamat minden résztvevője sokat tanulhat.
  Stílusa világos, helyenként humoros, változatos, jól érthető annak ellenére, hogy következetesen a latinos orvosi írásmódot alkalmazza úgy, mint ebben az összefoglaló ismertetőben.

Vissza a hírekhez