Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MLDT HÍRARCHÍVUM


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképesítések - klinikai biokémikus, klinikai mikrobiológus, molekuláris biológiai diagnosztikus
  2006.01.06. - MLDT - Hírkategória: Általános
  A 2005. szeptemberében megjelent 41/2005. (IX. 22.) EüM rendelet rendelkezik a klinikai biokémikus, klinikai mikrobiológus, valamint molekuláris biológiai diagnosztikus egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzés megszerzéséről. Ezzel egy olyan évtizedes probléma oldódott meg, mely a nem egészségügyi diplomás kollegák jogi státuszát rendezi, szakképzéshez való jogát biztosítja, továbbá kompetenciát, szakképzettséget és elismertséget biztosít ahhoz, hogy az Egészségügyi Törvény értelmében a kollegák hivatalosan is orvosi diagnosztikai laboratóriumban dolgozhassanak, és szakmailag továbbfejlődhessenek. A rendelet által biztosított szakképzés EUkonform, megkönnyíti a munkaerő szabad áramlását és a kollegák elhelyezkedését az EU munkaerő piacán.

  A szakképzési rendelet a laboratóriumi diagnosztika egyes területein (hematológia, mikrobiológia, klinikai biokémia, immunkémia, molekuláris genetikai diagnosztika, hemosztazeológia, stb.) meghatározza a kötelezően elvégzendő szakmai gyakorlatok és tanfolyamok időtartamát. A négy éves szakképzési/szakmai gyakorlati idő szakvizsgával zárul. A szakképzés az arra akkreditált képzőhelyeken, a felsőoktatási intézmények koordinálásával, és az azok által meghatározott díjtétel szerint, térítéses képzés keretében zajlik. A szakképzési rendszerbe való bejelentkezés az egészségügyi felsőoktatási intézmények szakképzési titkárságán történik.

  Mielőtt a szakképzési rendszerbe való bejelentkezés és a szakvizsgára való felkészülés megindulna, szeretnénk felmérni az ilyen irányú igényeket.
  Kérjük a tagok szíves segítségét, hogy a mellékelt kérdőív terjesztésével, környezetében mérjék fel a szakképzésre jogosult nem egészségügyi (a kémia, biológia tudomány vagy laboratóriumi diagnosztika területén egyetemi oklevéllel rendelkező) diplomások körében, a fenti szakképzési rendszerbevételre vonatkozó igényt.
  A HEFOP program keretében a mellékelt tájékoztatót és kérdőívet kérjük, továbbítsák a nem egészségügyi diplomás kollegák részére azzal, hogy utóbbit kitöltve, legkésőbb 2006. január 15-ig küldjék vissza a következő címre:

  Dr. Havass Zoltán c. egyetemi docens
  E-mail: dr.havass.zoltan@erzsebetkorhaz.hu
  Erzsébet Kórház-Rendelőintézet, 6800 Hódmezővásárhely, Imre József. u. 2.

  Kérdőív további információkkal a kapcsolódó dokumentumokban letölthető!

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza a hírekhez