Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MLDT HÍRARCHÍVUM


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Elhunyt dr. Selmeci László professzor
  2013.07.30. - MLDT - Hírkategória: Általános
  Fájó szívvel tudatjuk, hogy elhunyt Dr. Selmeci László professzor, a Semmelweis Egyetem nyugdíjas egyetemi tanára, a Magyar Laboratóriumi Diagnosztikai Társaság volt titkára, a Jendrassik Loránd Emlékérem kitüntetettje. Selmeci László 1935-ben született és 1960-ban kapott orvosi diplomát „Summa cum laude” minősítéssel. Több mint három évtizeden keresztül sikeres elméleti kutatómunkát folytatott a Semmelweis Egyetem Kórélettani Intézetében. Eközben kandidátusi (1973), majd akadémiai doktori (1993) fokozatot szerzett. Fő szervezője volt az 1984-ben Budapesten tartott “International Conference on Polyamines” című rendezvénynek, amelynek anyaga az Akadémiai Kiadó gondozásában jelent meg.
  Szakmai karrierjének második szakaszában az egyetem Ér- és Szívsebészeti Klinikájának laboratóriumát vezette professzori rangban. Tudományos tevékenységének fő területei a kórélettan, az enzimológia és az oxidatív stressz vizsgálata volt. Öt esztendeje nyugdíjban volt, de még két éve is jelentek meg nemzetközi szinten is jelentős tudományos dolgozatai.

  Elmélyült szaktudása, sikerei, több évtizedes oktatási tapasztalata ellenére Selmeci László kifejezetten csendes, szerény, végtelenül udvarias, barátságos egyéniség volt. Halk szavával, kifinomult humorával sokszor segített nehéz konfliktusokat megoldani.

  Tisztelt Selmeci Professzor úr, kedves Laci! Hiányzol. Hiányzik kedves egyéniséged, halk kritikád, hiányzik mosolyod. Szeretettel őrizzük meg emlékedet.
  A magyar laboratóriumi szakemberek nevében is,

  Pécs, 2013. július 30-án.

  Kovács L. Gábor
  egyetemi tanár, akadémikus,
  a Magyar Laboratóriumi Diagnosztikai Társaság elnöke

Vissza a hírekhez