Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MLDT HÍRARCHÍVUM


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Beszámoló a Course on Evidence-based Laboratory Medicine című nemzetközi továbbképző tanfolyamról
  2005.11.09. - MLDT - Hírkategória: Általános
  Budapesten, 2005. szeptember 21-24. között került megrendezésre a Course on Evidence-based Laboratory Medicine című nemzetközi továbbképző tanfolyam, melynek célja a tényeken alapuló laboratóriumi orvoslás metodológiájának bemutatása ill. minél magasabb szint) elsajátítása volt. Az 50 főben limitált résztvevők Új-Zélandtól Norvégiáig, Kazahsztántól Kanadáig a világ minden földrészéről érkeztek. Külön öröm, hogy Magyarországról 10 regisztrált résztvevő vehetett részt a munkában.

  A biológia, a biotechnológia, az informatika és az orvostudomány utóbbi években bekövetkezett változásai, - jórészt fejlődése -, az ezek leírására naponta százával megjelenő tudományos (és esetenként áltudományos) írások, valamint nem utolsó sorban a világ egészségügyét általánosan sújtó gazdasági-pénzügyi nehézségek új helyzetet teremtettek a mindennapi orvoslásban: Egyre kevésbé alkalmazhatók a megszokáson, ellenőrizhetetlen hagyományon alapuló eljárások, helyettük előtérbe került a tudományosan megalapozott, tényeken alapuló orvoslás. Annak a látszólag egyszerű kérdésnek az eldöntése azonban, hogy mi tekinthető tudományosan megalapozottnak, sokszor nem könnyű. Nem véletlen, hogy a különböző szakterületek egyre-másra rendeznek e témakörben konferenciákat, kongresszusokat, továbbképzéseket.

  Az előadásokat és csoportfoglalkozásokat a szakterület alapos ismerői, elismert szakemberei vezették. A foglalkozások plenáris üléssel fejeződtek be, amelyen mindenki megismerhette és megvitathatta az egyes csoportnak az aktuális témával kapcsolatban kialakított véleményét.
  A nemzetközi tanfolyam beszámolója a kapcsolódó dokumentumban olvasható.

  Kapcsolódó dokumentumok(2)

Vissza a hírekhez