Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MLDT HÍRARCHÍVUM


Hírkategória: Összes hírkategória
  • Dr. Lakatos Ágnes részére a ‘habilitált doktor’ cím adományozását javasolják
    2013.03.26. - MLDT - Hírkategória: Általános
    Dr. Lakatos Ágnes a Pécsi Tudományegyetem Laboratóriumi Medicina Intézetének docense a PTE ETK-n indított habilitációs eljárása keretében 2013. március 18-án tartotta tantermi és tudományos előadásait.

    A habilitációs bizottság elnöke Prof. Dr. Bogner Péter egyetemi tanár, tagjai Prof. Dr. Vásárhelyi Barna egyetemi tanár és Prof. Dr. Szabó Antal egyetemi tanár voltak. Tantermi előadásának címe „ A szénhidrát anyagcsere patobiokémiája” volt, melyet a Klinikai Laboratóriumi Kutató Msc szakos hallgatóknak tartott. Ezután „Designer drogok a klinikai laboratóriumi toxikológiában” címmel tartotta tudományos előadását. Ebben felvázolta a klinikai toxikológiai laboratórium feladatait és eszközeit, bemutatta a HPLC-DAD rendszer alkalmazhatóságát újonnan megjelenő szerek, a „designer drogok” esetében. Ezek azonosítását MALDI-TOF MS készülékkel végezte, ezután az új anyag kromatogramját és a spektrumát a készülék könyvtárába rögzítette. Ezáltal 8 féle új szer és metabolitjaiknak kimutatása vált lehetővé a betegek vizeletmintájában, szinte a szer megjelenésével egy időben.

    A habilitációs eljárás nyilvános részének lezárásaként az elnökség a tantermi és tudományos előadások értékelése – valamint a tudományos életmű - alapján dr. Lakatos Ágnes részére a ‘habilitált doktor’ cím adományozását javasolja a Pécsi Tudományegyetem Doktori és Habilitációs Tanácsának.

Vissza a hírekhez