Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MLDT HÍRARCHÍVUM


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Elismerés a debreceni orvos professzoroknak
  2012.12.04. - MLDT - Hírkategória: Általános
  Édes István és Sipka Sándor professzorok jelentős szakmai kitüntetésben részesültek.

  Kép címeA Went István emlékérem és jutalomdíj 2012. évi díjazottja Dr. Édes István egyetemi tanár, a Kardiológiai Intézet igazgatója. Dr. Édes István egyetemi tanárnak kiemelkedő gyógyító és oktató, a kísérletes orvostudomány területén elért magas szintű tudományos eredményei, példaértékű egyetemi vezetői, valamint országos szakmapolitikai munkája során kifejtett sokrétű tevékenysége elismeréséként adományozta a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma a Went István emlékérem és jutalomdíj kitüntetést.

  Kép címe
  Édes István professzor munkatársaival az ünnepséget követően

  A Went István emlékérem és jutalomdíj kitüntetést a Debreceni Orvostudományi Egyetem Went István akadémikus, Kossuth-díjas professzor emlékére, és egyben a kísérletes orvostudomány területén elért magas szintű tudományos eredmények elismerésére alapította. Kiadására kétévenként kerül sor, 10. alkalommal adják át.

  Az Elischer Gyula emlékérem és jutalomdíj 2012. évi díjazottja Dr. Sipka Sándor egyetemi tanár, a Regionális Immunológiai Laboratórium vezetője. Dr. Sipka Sándor egyetemi tanárnak az immunológia területén több éven át kifejtett kiemelkedő oktató, gyógyító, tudományos munkája, az egészségügy érdekében végzett tevékenysége, valamint a diagnosztikai orvostudomány területén elért magas szintű eredményei elismeréseként adományozta a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum az Elischer Gyula emlékérem és jutalomdíj kitüntetést.

  Kép címe
  Sipka Sándor professzor családjával az ünnepséget követően

  Az Elisher Gyula emlékérem és jutalomdíj kitüntetést a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma alapította Dr. Elisher Gyula professzor emlékére, és egyben a diagnosztikai orvostudomány területén elért magas szintű eredmények elismerésére. Kiadására kétévenként kerül sor, 6. alkalommal adják át.

  Kép címe
  Édes István és Sipka Sándor professzorok a kitüntetéssel

  A Debreceni Egyetemen ma délelőtt tartott átadó ünnepség résztvevői meghallgatták a díjazottak tudományos előadásait, majd megkoszorúzták Went István emlékszobrát.

Vissza a hírekhez