Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MLDT HÍRARCHÍVUM


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Dr. Kovács L. Gábor Elnöki köszöntője
  2012.01.26. - Dr. Kovács L. Gábor, az MLDT elnöke - Hírkategória: Általános
  Tisztelt MLDT Tagtársam, Kedves Olvasó!

  2012. januártól átvette az MLDT vezetését az újonnan megválasztott vezetői grémium. Mindenekelőtt ezen a fórumon is szeretnék köszönetet mondani Kappelmayer János professzornak és Seres Erika főorvosnőnek, valamint a régi vezetőség minden tisztségviselőjének, hogy a szép múlttal és jelenleg is nemzetközi presztízzsel rendelkező társaságunkat vezették az elmúlt három esztendőben.

  Ha egy-két mondatban kellene megfogalmazni az általam legfontosabbnak vélt feladatot, szeretném a társaság nemzetköziségét, elfogadottságát, tudományos és publikációs aktivitását előre mozdítani. Mindezt úgy, hogy a legkisebb laboratóriumban dolgozó, elsősorban a rutin munkában érdekelt tagtársaink is magukénak tudják társaságunkat, érezzék annak védőernyőjét.

  Szeretném, ha az első üléseinken a vezetőség elfogadná 2012. évi programunkat és az új vezetőség 3 éves stratégiai elképzeléseit. Tárgyalásban vagyunk honlapunk tartalmi és szolgáltatási funkcióinak további fejlesztésében.

  Az elkövetkező 3 évben egészségügyi rendszerünk, benne a laboratóriumok világa biztosan átalakul. A Szakmai Kollégium orvosi laboratóriumi diagnosztikai tagozatával és tanácsával közösen szeretnénk, ha a laboratóriumi diagnosztika az átalakulás során javítani tudná minőségét és a jelenleginél stabilabb működési feltételekkel bírna. Ne áltassuk magunkat, az átalakulásnak biztosan lesznek vesztesei is. Ahhoz azonban ragaszkodni fogunk, hogy a gazdasági realitásokat figyelembe véve, az átalakulás szakmai érvek mentén szerveződjék és ebben a folyamatban az MLDT tagjai is hallatni tudják hangjukat.

  Kérem a társaság tisztelt tagjainak támogatását, hogy három év múlva a jelenleginél is jobb állapotban tudjuk átadni a kormányrudat a következő vezetőségnek.


  Pécs, 2012. január 24.

  Tisztelettel:


  Dr. Kovács L. Gábor
  akadémikus,
  intézetigazgató egyetemi tanár,
  az MLDT elnöke

Vissza a hírekhez