Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MLDT HÍRARCHÍVUM


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Dr. Fekete Mátyás a a laboratóriumi diagnosztika országos szakfelügyelő főorvosa felhívása
  2012.01.13. - MLDT - Hírkategória: Általános
  Tisztelt Regionális Szakfelügyelő Főorvos Nő/Úr!

  A 22/2009. (VII. 17.) EüM sz. rendelet az egyes személyazonosításra alkalmatlan ágazati (egészségügyi, szakmai) adatok körének meghatározására, gyűjtésére, feldolgozására vonatkozó részletes szabályokról rendelkezik az orvosi klinikai laboratóriumok jelentési kötelezettségéről.

  A fentiekben hivatkozott, mai napon érvényben lévő rendelet hatályos mellékletében a 3026/1/09 elrendelési számon megtalálható, hogy valamennyi egészségügyi intézmény, szolgálat és minden munkahely, ahol in vitro orvosi klinikai laboratóriumi vizsgálatokat végeznek, tulajdonostól és működtetőtől függetlenül, köteles elkészíteni az éves jelentését (OLDSZ jelentés). A jelentés kitöltendő templátja (OLDSZ_2011_adatlap_vegleges.doc) és a hozzá csatlakozó technikai útmutató (OLDSZ_technikai_utmutato.doc), valamint fogalomtár/fogalommagyarázat (OLDSZ_fogalomtar_2011.doc) továbbá az OLVSZK és az Aneszteziológiai Szakmai Kollégium közös irányelve (POCT_iranyelv.pdf) jelen levéllel (Reg_szakfelugyeloknek_2011.doc) együtt 2011. december 23.-tól megtalálható lesz a Magyar Laboratóriumi Diagnosztikai Társaság (MLDT) honlapján (www.mldt.hu). A 2010-es (elmúlt évi) adatlaphoz képest néhány, a bevitelt/feldolgozást megkönnyítő technikai változtatás, valamint a Gyógyszerészeti, Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) (11a-11j. kérdések), a Szakmai Kollégiumi Laboratóriumi Diagnosztikai Tanács, a Szakfelügyelet és a Szolgáltatók kéréseit teljesítő változások várhatóak.

  A jogszabály alapján elrendelt 2011. évről szóló laboratóriumi adatgyűjtés (az Orvosi Laboratóriumi Szolgáltatók, OLDSZ jelentése) elektronikus, on-line bevitelére tehát 2012. február 1.-től lesz lehetőség a technikai útmutatóban leírt módon.
  A fentiekben megjelölt intézmények, munkahelyek, szolgálatok kötelesek legkésőbb 2012. február 15.-ig elektronikus úton (on-line bevitellel) a GYEMSZI számára elküldeni a 2011. éves OLDSZ jelentést. Felhívom a regionális szakfelügyelő főorvosok figyelmét, hogy a fenti kötelezettségről figyelmeztessék a régiójukhoz tartozó valamennyi szolgáltatót, intézményt, munkahelyet, szükség esetén jelen levelem továbbításával együtt.


  Továbbá felhívom a regionális szakfelügyelő főorvos nő/úr szíves figyelmét, hogy a fentiekben hivatkozott, rendelet ugyancsak előírja, hogy a regionális szakfelügyelő főorvosok kötelesek 2012. március 15-ig az országos szakfelügyelő főorvosnak, továbbá a régióban működő fővárosi és megyei/regionális ÁNTSZ intézeteknek megküldeni 2011. éves beszámolójukat.  Boldog karácsonyt, sikeres, eredményes 2012-es esztendőt és további jó együttműködést kívánva,

  köszönettel és üdvözlettel,

  Részletek a kapcsolódó dokumentumok alatt.

  Dr. Fekete Mátyás
  a laboratóriumi diagnosztika országos szakfelügyelő főorvosa

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza a hírekhez