Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MLDT HÍREK


Hírkategória: Általános
 • MLDT 55 Nagygyűlés Pécs 2010
  2010.08.30. - MLDT - Hírkategória: Általános
  A Magyar Laboratóriumi Diagnosztikai Társaság 55. Nagygyűlését rendezték meg a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának központi épületében (augusztus 26-28). A kongresszust köszöntötte Bódis József rektor, Kollár Lajos a Klinikai Központ főigazgatója, Németh Péter orvoskari dékán, Kovács L. Gábor, mint a nagygyűlés elnöke, Liszt Ferenc a nagygyűlés társ-elnöke és Kappelmayer János az MLDT elnöke.
  A megnyitó beszédek után a hagyományok szerint átadták a pécsi belgyógyászati klinika kémiai laboratóriumának egykori legendás vezetőjéről, Jendrassik Lorándról elnevezett díjat, melyet idén a horvát Elizabeta Topic professzornak ítéltek (a díjat a kitüntetett kényszerű távollétében Ana Stavljenić-Rukavina professzor vette át, aki egyidejűleg az MLDT tiszteletbeli tagja lett). Jendrassik díjat kapott továbbá Havas Zoltán és Szabó Antal. Poszthumusz Jendrassik kitüntetésben részesült Faragó Ferenc. Egy korábbi, 2008-ban odaítélt Jendrassik-díjat vett át dr. Horváth Anna Katalin.
  A kimagasló szakmai munka elismeréseként Pándy-emlékdíjakat adott át az MLDT vezetése. A kitüntetettek: Antal-Szalmás Péter, Hadarics Ferenc, Magyarlaki Tamás.
  A kongresszusi megnyitó ünnepségen Elizabeta Topic a metabolikus szindróma kezelési lehetőségeiről szóló előadását Ana Stavljenić-Rukavina tolmácsolta.
  Az előadás után nyitotta meg Kovács L. Gábor professzor azt a műszerkiállítást, melyet a kongresszus ideje alatt a Romhányi Aulában lehetett megtekinteni.

Vissza a hírekhez