Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MLDT HÍREK


Hírkategória: Általános
 • Harmadik alkalommal indul Az Év Orvosa pályázat – Astellas Díj
  2009.10.13. - MLDT - Hírkategória: Általános
  Szeptember 8-án a budapesti Szent Imre kórházban tartott sajtótájékoztatóval hivatalosan is elindult az idei „Év Orvosa pályázat”.
  Az „Év Orvosa – Astellas Díj” nem a tudományos eredményekért, hanem az empátiáért, a segítőkészségért, az emberségért jár, a jó orvos-beteg kapcsolat fontosságát hivatott kiemelni, és ennek eredményeképpen a betegek körében pozitív irányba tolni az orvosi szakma megítélését.
  A pályázatra idén is a betegek jelölhetik orvosaikat a róluk szóló történet beküldésével. Az „Astellas Díjra” idén legméltóbbnak tartott orvosokat a nagyközönség választja meg az előzsűrizett listáról a www.dijazorvosokert.hu weboldalon. A pályázatra beérkező történetek, jelölések „előválogatását” rangos szakmai és közéleti szereplőkből álló zsűri végzi, melynek tagjai: Dr. Balogh Sándor, az Országos Alapellátási Intézet főigazgatója, Dr. Bittner Nóra onkológus főorvos, korábbi Astellas Díjas, Dr. Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke, Dr. Kolláth György alkotmányjogász, Krasznai Éva újságíró, Nagy Bandó András újraélesztett humorista-író, Nagy Tímea olimpiai bajnok, Prof. Dr. Papp Zoltán, a Nemzeti Egészségügyi Tanács elnöke, Schäffer Erzsébet újságíró, Dr. Vástyán Attila gyermeksebész főorvos, korábbi Astellas Díjas.
  A neves közéleti személyekből álló zsűri csak előválogatni fogja a beérkezett történeteket, ajánlásokat, a három díjazott orvost a nagyközönség választja ki szavazással. A postán és e-mailben beküldött történetek a www.dijazorvosokert.hu honlapon olvashatók.

  Az idei Astellas Díjat a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tárgytervező szakain tanuló fiatal művészjelöltek pályázat keretében tervezik meg. A rangos egyetemi oktatók által válogatott legszebb, és az orvosi segítségnyújtást, a jó orvos-beteg kapcsolatot legjobban szimbolizáló díjtervek kerülnek fel a www.dijazorvosokert.hu honlapra.
  A pályázat kiírói orvosként praktizáló látogatóink szavazatát várják, hogy ezek közül melyiket nyújtsák majd át „Az Év Orvosa pályázat” három nyertesének. Voksoljon Ön is 2009. október 30. és 2010. január 3. között!

  További részletek a pályázatról a kapcsolódó dokumentumban olvashatóak.

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza a hírekhez