EMLÉKEZTETŐ

MLDT elnökségi ülésről

 

Időpont:           2005. szeptember 28. 15:00-18:00

Helyszín:         Danubius Thermal & Sport Hotel, Bükfürdő Thermál krt. 27., I. Emelet Tro Kronor Konferenciaterem

Jelen vannak: mellékelt jelenléti ív szerint

Kimentette magát:      Dr. Faragó Ferenc

                                   Dr. Hetyésy Katalin

                                   Dr. Nagy Erzsébet

 

Prof. Dr. Horváth Andrea üdvözli a jelenlévőket. Napirend előtt szavazást kér arra vonatkozóan, hogy a jövőben a nyílt szavazást igénylő kérdésekben - amennyiben nincs jelen az elnökségi tag - e-mail segítségével tájékoztassák, ill kérhessék véleményét.

·         Az MLDT Elnöksége a javaslatot nyílt szavazással egyhangúan elfogadja.

 

Elnöknő felteszi a kérdést, hogy az előzetesen kiküldött napirenddel egyetértenek-e, van-e esetleges hozzászólás, kiegészítés.

Dr. Czikkely Rózsa kéri a 2. napirendi pont (2005. évi MLDT választások előkészítése) módosuljon „az alapszabály módosítására vonatkozó javaslat” kiegészítéssel.

·         Az MLDT Elnöksége a javaslatot nyílt szavazással egyhangúan elfogadja.

 

További hozzászólás nem lévén, Prof. Dr. Horváth Andrea az ülést megnyitja.

 

Napirend:

 

1.  Beszámoló az előző ülés óta eltelt időszak hazai és nemzetközi eseményeiről 

 

Prof. Dr. Horváth Andrea beszámolt

         az IFCC/AACC ICC Congress, 2005 (Orlando) kongresszusról, ahol kevés magyar kollega vett részt. Előadást Kovács L. Gábor, Horváth Andrea és Góth László tartott. Az IFCC-ben megtörtént az új elnökség megválasztása, akik januártól lépnek hivatalba. Elnök Jocelyn Hicks (USA), aki 1 szavazattal előzte meg a másik elnök jelöltet, Jean-Claude Forrest-et (Kanada). Állítólag óvás is történt a választásokat követően (mert a belga társaság elnökét nem engedték szavazni hivatalos írásos delegálás hiánya miatt). Egyedüli jelöltekként az alelnök Vladimir Palicka (Csehország), ill. a főtitkár Paivi Laitinen (Finnország) lett. A pénztáros két jelölt közül Ghassan Shannan (Szíria) lett Bernard Gouget-val (Franciaország) szemben. A Member at Large poziciókba 3 jelölt került: Dr. Joseph Lopez, Dr. Daniel Mazziotta, és Dr. Michael Thomas. A Corprate Representative Dr. Norbet Madry lett. A választáson a Társaságot Horváth Andrea képviselte. A választási hírek az MLDT eHirlevelnek megküldésre kerülnek.

         az MLDT Továbbképző konferenciáról (2005. szept. 20. Budapest), ahol 3 külföldi előadó (Rob Christenson, USA, Chris Price, UK, és Sverre Sandberg, Norvégia) is részt vett. A szervezőknek, Dr. Szabó Antalnak és Dr. Czikkely Rózsának, valamint a hazai előadóknak, Prof. Kovács Gábornak, Dr. Ajzner Évának és Dr. Dán Anikónak a POCT irányelv prezentálásáért köszönetet mond. A sikeres rendezvényen kb. 200 résztvevőt regisztráltak. Az ilyen jellegű továbbképző rendezvényekre még gyakrabban is szükség van. A jövőben további ötleteket vár a posztgraduális képzőnapok témájára vonatkozóan.

         az IFCC/FESCC Course on EBLM (2005. szept. 21-24.) 4 napos budapesti rendezvényről, ahol magyar részről 8 fő (ebből 5 laboros, 2 klinikai és 1 céges) fizetett résztvevő, és 27 országból 50 résztvevő, és 15 nemzetközi hírnevű előadó szerepelt. A kurzusértékelés és az előadások az IFCC honlapról lesz letölthető, illetve meghallgatható.

         hogy Kovács L. Gábor professzort a cseh társaság meghívta a középkelet-európai országok minőségügyi és akkreditációs fórumára, ahol a KLG-t a cseh társaság tiszteletbeli tagjává választották. A megtisztelő kitüntetéshez maga és az elnökség nevében is gratulál, a hírt az MLDT honlapon és a hulab levelező listán közzéteszik.

         Prof. Dr. Jobst Kázmér megkérdezi, hogy a glasgow-i posztereket a lapnak el lehet-e küldeni.

         Prof. Dr. Debreczeni Lóránd elmondja, hogy az MLDT által támogatott 3 résztvevő közül egy anyaga hiányzik még, de a többit már közzétették. A fenti hírekről és beszámolókról listát kér, és vállalja azok közzétételét a honlapon.

·         Az MLDT Elnöksége a fenti beszámolókat nyílt szavazással elfogadja.

 

2.       2005. évi MLDT választások előkészítése és Alapszabály módosítási javaslatok

 

Dr. Czikkely Rózsa elmondja, hogy a küldöttválasztások rendben lezajlottak (az egy megismételt szegedi választásról nem kapta meg az anyagot, kéri pótolni). A küldöttek megkapták a felkérést a jelölésekre és megkapták a küldöttigazolványokat. A küldöttek megkapták a jelenlegi elnökség/vezetőség listáját, megjelölve azon, hogy milyen tisztségeket most kik töltenek be, azok elvileg újraválaszthatók-e, illetve amelyekre lehet új személyi javaslatokat is tenni. A jelölések során kérték, hogy elsősorban fiatal, aktív szakemberekre tegyenek javaslatot.

Elmondja, hogy mivel az alapszabály módosítást a küldöttközgyűlés szavazza meg, javasolja, hogy a tagdíj módosításának lehetőségét – mely eddig a küldöttközgyűlés joga volt - utalják vezetőségi hatáskörbe.

Prof. Dr. Fekete Mátyás javasolja, hogy először az elvről kell dönteni, utána az összegről. A 2000.- Ft-os tagdíjjal messze alatta van a Társaság annak, amit ad a tagoknak. A pénztárosnak úgy kell kimunkálni a majdani összeget, hogy a társaság pénzügyi egyensúlya ne csak a kongresszusi bevételektől függjön. Javasolja továbbá, hogy a társasági törvényben (amely szabályozza a működést) kell utánanézni, hogy kivonható-e ez a jogkör a közgyűlés hatásköre alól.

Prof. Dr. Horváth Andrea felteszi a kérdést, hogy az elnökség az elvvel egyetért-e, miszerint, ha a társasági törvény ezt engedi, a tagdíj változtatásának kérdése az elnökség, ill. vezetőség hatáskörébe kerüljön. Ha nem vonható ki ez a jogkör a közgyűlés hatásköre alól, akkor elő kell készíteni a tagdíjemelést a közgyűlésre, és azt kell javasolni megszavazásra, hogy a 4 éves ciklusban a tagdíj évi x százalékkal emelhető legyen. A tagdíj emelés éves mértékének meghatározásakor min. az infláció mértékét figyelembe kell venni, illetve azt, hogy az MLDT hamarosan újabb szolgáltatásokat fog a tagtársaknak nyújtani (pl. elektronikus tagnyilvántartás, MLDT-s email cím, eHirlevél, elektronikus újság, letölthető képzési anyagok). Így nem kellene évente közgyűlést összehívni és alapszabályt módosítani.

·         Az MLDT elnöksége nyílt szavazással, 1 tartózkodás mellett a javaslatot elfogadja.

Dr. Havass Zoltán elmondja, hogy több információra lenne szüksége a tagságnak, mivel 4-évente van csak küldöttközgyűlés és az nem elegendő az adekvát tájékoztatásra.

Prof. Dr. Debreczeni Lóránd szerint az MLDT elnökség/vezetőség által jóváhagyott anyagokat e-mail-en vagy interneten keresztül is meg lehet ismerni.

Kollányi Gábor javasolja az Alapszabályba felvenni, hogy a tagfelvétel is megszavaztatható legyen elektronikus úton.

·         Az MLDT elnöksége az elektronikus úton való tájékoztatást, ill. szavaztatást nyílt szavazással egyhangúan támogatja.

Dr. Toldy Erzsébet szerint sokan nem férnek így hozzá az anyagokhoz, mivel nincs rendszeres internet hozzáférésük a munkahelyeiken.

Dr. Czikkely Rózsa további kiegészítéseket javasol az Alapszabályba: Az elnökségre meghívottak közé kéri felvenni az érdekvédelmi bizottság elnökét, a Heintel Alapítvány elnökét, és mivel eddig a Klinikai és Kísérletes Lab. Med. újság felelős szerkesztője volt a meghívott, ezentúl a honlap web mestere, illetve az elektronikus újság főszerkesztője legyen.

Pontosításra szorul továbbá a társult tagság részvételének kérdése a választásokon. Javasolja, hogy a társult tagok külön megválasztott vezetőségi tagjai szavazhassanak az MLDT tisztségviselőire, ne pedig minden társult tag.

·         Az MLDT elnöksége az alapszabály változtatási, ill. pontosítási javaslattal nyílt szavazással egyetért.

Kollányi Gábor felveti, hogy a HIVDA-val, mint társult egyesülettel, le kellene ülni tárgyalni, hogy milyen módon akarnak részt venni az MLDT-ben. Az MLDT határozott állásfoglalása szükséges, hogy csak úgy érvényesíthetik szavazati jogukat, ha mint társult egyesület belépnek az MLDT-be.

Prof. Dr. Jobst Kázmér szerint ez az MLDT részéről sem közömbös. Le kell ülni tárgyalni.

Dr. Czikkely Rózsa elmondja, hogy az Alapszabályban benne van a társult tagság mellett a társult egyesületi tagság definíciója is, azaz a kérdést az Alapszabály már most is kezeli.

Kollányi Gábor megjegyzi, hogy a társult egyesületi tag szavazati jog nélküli. Kéri, hogy az elnökség kezdjen tárgyalást a HIVDA-val a társult egyesületi tagság jogait illetően.

Prof. Dr. Horváth Andrea elmondja, hogy a társult tagok a HIVDA-val együtt alakítsák ki saját álláspontjukat, majd keressék meg ennek érdekében. Október 20-án lesz egy a HIVDA tagoknak is meghirdetett rendezvény Szegeden, ahol alkalom nyílik a cégekkel való közvetlen tárgyalásra. Ezért, lehetőség szerint, október 15-ig a cégek hivatalos álláspontjukat írásban jelezzék felé. Kéri ezt tolmácsolni a HIVDA és a társult tagok felé is.

Kollányi Gábor vállalja, hogy mindkét irányba a közvetítést megteszi.

Prof. Dr. Horváth Andrea megígéri, hogy ezt követően e-mail-ben körbejáratják a társult egyesületi tagságra vonatkozó kérdést, de természetesen fontos előtte a személyes konzultáció is.

Dr. Czikkely Rózsa további Alapszabály változtatásként felveti, hogy fontos–e a főtitkári poszt mellett a titkári funkció fenntartása is.

Prof. Dr. Kovács L. Gábor szerint hasznos, mivel az MLDT-t az elnök, ill. főtitkár akadályoztatása esetén egyes fontos fővárosi tárgyalásokon bp-i titkár könnyebben tudja képviselni.

·         Az MLDT elnöksége nyílt szavazással 3 igen, 1 nem, 4 tartózkodás mellett a titkári funkció megmaradása mellett döntött.

Dr. Czikkely Rózsa elmondja, hogy a küldötteknek e-mailen a tisztségekre javaslatot kell tenni.

Dr. Havass Zoltán kéri, hogy olyan arányban legyenek az elnökségben nem orvosok, mint a tagságban.

Prof. Dr. Horváth Andrea megjegyzi, hogy a jelöléseknél kell ezzel a lehetőséggel élni.

Prof. Dr. Falkay György véleménye szerint a jelöltek aránya lehet annyi, de a szavazást nem lehet szabályozni.

Dr. Salgó László megjegyzi, hogy nem a végzettséget kell nézni, hanem az MLDT közéleti tevékenységében betöltött részvételi arányokat, azaz ki mit tett és várhatóan fog tenni a Társaságért.

Dr. Czikkely Rózsa véleménye, hogy a szakképzésben is éppen megszerzett „egyenjogúságot” kár most újra szétválasztani.

Prof. Kovács L. Gábor megjegyzi, hogy a mostani ülésen is 7:7 az arány az elnökségben.

Dr. Havass Zoltán reagál, miszerint nincs szavazati joguk, csak meghívottak. A fiataloknak több lehetőség kell.

Dr. Czikkely Rózsa szerint az a lényeg, hogy ki mit tett le a Társaság „asztalára”. Ez legyen a fő kiválasztási szempont.

Prof. Dr. Horváth Andrea felveti, hogy a jelölések esetén rövid, kb. 1 oldalas, egységes szempontok alapján összeállított életrajzot – melynek vázát a főtitkárral összeállítják – kérjenek be. Az MLDT egy tudományos társaság, ezért a vezetőségi, elnökségi, bizottsági tagok olyanok legyenek, akiknek demonstrálható szakmai és tudományos háttere van és a Társaság szakmai presztízsének emelése érdekében dolgozni akarnak. A szakmai életrajzot szakmai tervvel célszerű megerősíteni, amiből kitűnik, hogy a jelölt miként kíván az MLDT célkitűzéseihez tevőlegesen is hozzájárulni.

Kéri Czikkely Rózsát, hogy jelölést csak fenti életrajzzal együtt fogadjanak el.

·         Az MLDT elnöksége nyílt szavazással a jelölésekre vonatkozó javaslatot egyhangúlag elfogadta.

A vezetőséggel a közgyűlés dátumát és a napirendet meg kell szavaztatni két héten belül.

Felveti, hogy a Társaság Alapszabályban rögzített magyar ill. angol nevét meg kell-e változtatni.

·         Az MLDT elnöksége nyílt szavazással a társaság magyar nevének megtartását, angol nevének megváltoztatását (Hungarian Society of Clinical pathology helyett Hungarian Society of Laboratory Medicine), és annak közgyűlés elé terjesztését  javasolja.

 

3.      MLDT ad hoc bizottságok javaslatainak előterjesztése

Prof. Dr. Debreczeni Lóránd elmondja, hogy május 13-án az elnök aláírta a szerződést a honlap üzemeltetésére. Az előre kiküldött anyagban ismertette a társaság arculat tervének, szlogenjének ill. logojának tervét, ill. árajánlatát.

Prof. Dr. Horváth Andrea jelzi, hogy az „in vitro veritas” kifejezés inkább szlogennek jó és alkalmazását inkább a honlap nyitóoldalán, vagy MLDT rendezvények és kongresszusok alkalmával javasolja, mintsem pl. hivatalos fejléces papír logo-jaként.

Prof. Dr. Debreczeni Lóránd elmondja, hogy az „in vitro veritas” szlogen levédetése lehetséges melyre bekérik az árajánlatokat.

Prof. Jobst Kázmér, Kovács L. Gábor és Falkay György javasolják, hogy az MLDT logoját professzionálisan meg kell tervezni és ehhez a szükséges előkészületeket Falkay prof. megteszi.

·         Az MLDT elnöksége nyílt szavazással egyhangúlag támogatja a hivatalos szlogen – „in vitro veritas” – alkalmazását és hivatalos logo készíttetéséhez az előkészületek megtételét.

Dr. Debreczeni Lóránd elmondja, hogy ha cég akar az MLDT honlapján hirdetést/reklámot megjelentetni, 50-50 %-ban osztozik az MLDT a honlap működtető céggel a hirdetési díjon (a honlap működtetők is kereshetnek hirdetni kívánó cégeket, azaz az együttműködés kölcsönösen előnyös is lehet).

Tisztázni kell továbbá a MOLSZE-val való együttműködést.

Prof. Dr. Horváth Andrea javasolja, hogy maradjon, ahogy eddig is volt. Szerepeljen a MOLSZE az MLDT honlapon kapcsolódó anyagaival, híreivel, és ezzel is támogassa az MLDT a MOLSZE-t.

·         Az MLDT elnöksége nyílt szavazással egyhangúlag a MOLSZE MLDT honlapon való részvétele mellett szavazott.

Prof. Dr. Debreczeni Lóránd megkérdezi, hogy akar-e a társaság távoktatást.

Prof. Dr. Kovács L. Gábor szerint ez egy külön szakma, amit meg kell tanulni.

Prof. Dr. Debreczeni Lóránd ad hoc bizottság szervezését javasolja missziós nyilatkozat készítésére.

Prof. Dr. Horváth Andrea elmondja, hogy a stratégiai tervvel együtt a missziós nyilatkozat készítése az új elnökség feladata lesz.

Dr. Salgó László javasolja, hogy a kredit pontokról bizonyítványt kellene kiadni, ill. egy „búcsú” újságot kellene megjelentetni.

Prof. Dr. Horváth Andrea elmondja, hogy a kredit pontok nyilvántartásának országos rendszere van az OFTEX portálon, tehát nincs értelme a munkát duplikálni. Jelzi továbbá, hogy megszüntették a kapcsolatot a lapkiadóval, a jövőben papír alapú példányokat nem adnak ki.

Prof. Dr. Kovács L. Gábor megjegyzi, hogy erről az előfizető könyvtárakat értesíteni kell.

Prof. Dr. Falkay György javasolja, hogy az új elektronikus újság a beköszöntőjében köszönjön el a régitől.

Prof. Dr. Horváth Andrea leszögezi, minimum két lépés van: 1) megújult honlap bővített szolgáltatásokkal és tartalommal, 2) megújult (elektronikus) újság, melyet Ľ- évente meg kell jelentetni. Utóbbi részét képezheti az eHírlevél, de lehet attól független is. Kéri, hogy nov. 15-ig jelenjen meg az elektronikus újság első száma.

Elmondja még, hogy prof. Falus András kéréssel fordult a társasághoz, hogy a hulab levező listáján biobank adatgyűjtésre vonatkozó hirdetményüket tegyük közzé.

Prof. Dr. Debreczeni Lóránd nem javasolja.

Prof. Dr. Horváth Andrea elmondja, hogy ez egy konzorciális projekt együttműködés, mely hivatkozik egy másik honlapra, amelyen utána lehet nézni, hogy nem titkos és személyiségi jogokat nem sértő adatok közzétételéről van szó. Valójában a biobankkal rendelkező laboratóriumok hálózatának kiépítéséről van szó, mely az ilyen laborok számára akár piaci előnnyel vagy tudományos együttműködések lehetőségével is járhat.

·         Az MLDT elnöksége nyílt szavazással egyhangúlag hozzájárul a felhívás közzétételéhez.

 

4. Tájékoztató a 2006. évi MLDT Kongresszus előkészületeiről

Prof. Dr. Horváth Andrea elmondja, hogy miután sem Keszthelyen, sem Siófokon nem találtak a következő MLDT kongresszus szervezésére alkalmas helyszínt, ellenben Salgó doktor öntevékenyen felajánlotta segítségét, így felkérésére Dr. Salgó László kezdte meg a 2006-os kongresszus Szegeden történő megrendezésére vonatkozó előkészületeket.

Dr. Salgó László elmondja, hogy 2006. augusztus 30-szeptember 2. időpontban két helyszín merült fel: az egyetem Tanulmányi és Információs Központja (TIK), ill. a Hangár. A TIK 4 napra 8 millió Ft+ÁFA, a Hangár 7 millió forint +ÁFA. A TIK-nél sajnos nem megoldott a parkolás lehetősége, ill. nem lehet a kiállítók számára elegendő helyet biztosítani, illetve azokat elkülöníteni a könyvtárlátogatóktól. Így alkalmasabbnak tűnik a Hangár, bár annak hátránya, hogy a város szélén van.

Szálláslehetőségek: 3000-19.400.- Ft között vannak és a városban 2.022 ágy áll rendelkezésre.

A Hangár kongresszus szervező cége 10 % részesedést kér. A kiállítás felépítő eddigi Sziluett cég helyett – amellyel az MLDT szerződése lejárt – egy másik, bp-i cégtől kért árajánlatot. A javasolt részvételi díjak: MLDT tag: 17 eFt, nyugdíjas, 30 év alatti: 9,5 eFt, nem tag: 20 eFt, Phd hallgató: 7 eFt, napijegy: 7 eFt. A kiállítók javasolt díja: 45 eFt/m2. A kongresszusra vonatkozó előzetes költségkalkulációk alapján Salgó doktor 4-4,5 millió Ft nettó bevételt prognosztizál, és az ÁFA visszatérítési lehetőséget az ÁFA törvény várható változása miatt most még nem tudta figyelembe venni.

Kéri 5 fő tudományos bizottságba delegálását. Javasolja, hogy legyen valódi poszter szekció, és az arra érdemes, kiválasztott poszterekből 10-15 kerüljön orális prezentációra. Javasolja, hogy a legjobb poszter kiállítója díjként kapja meg, hogy a következő európai kongresszusra ki tudjon menni.

·         Az MLDT elnöksége nyílt szavazással, egyhangúan a tudományos bizottságba javasolja Fodor Lajos, Fekete Mátyás, Horváth Andrea, Falkay György és Salgó László felkérését.

Prof. Kovács L. Gábor elmondja, hogy az MLDT egyetlen jelentős bevételi forrása a kongresszus. Az előző kongresszusok haszna közel 10 millió Ft volt, és ez biztosítja az MLDT tevékenységeinek fedezetét az elkövetkező 2 évre. Ezért javasolja, hogy minimum ez legyen a bevételi elvárás, azaz a mostani kongresszusi egyenleg sem lehet rosszabb az előző két kongresszusénál.

·         Az MLDT elnöksége nyílt szavazással egyhangúlag a fentieket megszavazza

Dr. Salgó László megjegyzi, hogy bizonytalan a haszon megállapítása, mert ez a cégek szponzorálási hajlandóságától is függ.

Prof. Dr. Horváth Andrea javasolja, hogy az elnökség fenti döntése értelmében a 2006. évi kongresszus költségtervét az elvárt bevétel függvényében újra át kell számolni, és kéri, hogy az anyagiak és vonzataik kerüljenek egyeztetésre Prof. Fekete Mátyás pénztárossal.

Kollányi Gábor javasolja, hogy a cégekkel is fel kell venni a kapcsolatot. Nagyon sok részvételi díjat ugyanis a cégek fognak fizetni.

Prof. Kovács L. Gábor javasolja – mivel a kongresszus költségtervének elfogadása a vezetőség kompetenciája – újabb ülésen vagy elektronikusan meg kell szavaztatni a fentieket.

5. MNT/MLDT közös irányelve a vesefunkció laboratóriumi vizsgálatáról

Prof. Dr. Horváth Andrea elmondja, hogy az irányelvet az MNT sürgető kérésére ő már véleményezte, de az irányelvet további szakmai véleményezésre a klinikai kémia bizottságnak megküldte. A végső szakmai véleményt közösen kell kialakítani: Szabó Antal, Salgó László, és Czikkely Rózsa véleményét írásban várja (CR már meg is küldte), és a Szakmai Kollégiummal egyeztetve közösen kell kialakítani a laborszakma álláspontját. Ezt írásban nagy sürgősséggel kéri, mert félő, hogy hivatalos állásfoglalás hiányában az MNT az irányelvet jelen állapotában megjelenteti.

 

6. Egyebek

Prof. Dr. Falkay György ismertette az MLDT-be belépni szándékozók adatait.

·         Az MLDT Elnöksége a tagsági kérelmeket nyílt szavazással egyhangúlag elfogadta.

Prof. Dr. Fekete Mátyás ismerteti az MLDT kiadásait. (MLDT-FESCC díszvacsora: 240 eFt, FESCC elnökségi tagok 41 eFt, poszterdíj: 30 eFt, elnöki kiküldetés Csehországba). A szeptember 20-i 1- napos MLDT kongresszusra eddig 319 eFt került befizetésre.

·         Az MLDT elnöksége a pénzügyi beszámolót nyílt szavazással egyhangúlag elfogadta.

Prof. Dr. Horváth Andrea elmondja, hogy Prágában az EC4 november 26-27-én ülést tart és nov. 28-29. között az EC4 az EA Orvosi laboratóriumi szakosztályával közösen ülésezik. Az EC4 Regisztrációs bizottságában Társaságunkat korábban Havass Zoltán képviselte, aki azonban kérte felmentését ezen funkció alól a jövőben. Ezért Havass doktor helyett a megüresedett funkcióra Kappelmayer Jánost javasolja.

·         Az MLDT elnöksége nyílt szavazással, egyhangúlag elfogadja a javaslatot.

Prágába a fenti üléseken való részvételre Horváth Andrea 2 nap szállás és utazás hozzájárulást kér mint EC4 titkár és Kappelmayer János számára mint a Regiszter bizottság tagja. Prof. Fekete Mátyás – aki az EC4 ISO/CEN bizottságába delegált társasági képviselő – helyett az EC4-EA ülésen Dr. Czikkely Rózsa (az EC4 Akkreditációs bizottságába delegált tag) képviseli a társaságot; szállást nem kér, csak útiköltség hozzájárulást.

Prof. Kovács L. Gábor javasolja, hogy az EC4 ülésre való regisztráció a mai naptól indítható legyen. A fent nevezett képviselőink – Kappelmayer J, Horváth A, Czikkely R – vegyenek részt az üléseken.

·         Az MLDT elnöksége nyílt szavazással a prágai kiküldetést ill. költségeit a képviselőknek egyhangúlag támogatja.

 

Több napirendi pont nem lévén Prof. Dr. Horváth Andrea megköszöni a részvételt és az ülést bezárja.

 

 

 

Kmf.

 

 

 

Illés Istvánné                                                                            Prof. Dr. Horváth Andrea Rita

jegyzőkönyvvezető                                                                            az MLDT mb. elnöke