Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MLDT HÍREK


Hírkategória: Általános
 • Beszámoló - 1st Conference on Medical Laboratory Accreditation and Quality Systems (CLAQ) (2017. április 20-21., Szerbia, Belgrád) - European Answers
  2017.05.31. - MLDT - Hírkategória: Általános
  A konferencián az európai akkreditáció (EA LC WG Health Care - *European Cooperation for Accreditation Laboratory Committee Working Group) reprezentatív képviselői, és nagy akkreditált laborok szakértői tartottak előadásokat az ISO 15189 szerinti akkreditáció előnyeiről, az akkreditáció kritikus pontjairól, az akkreditációs tervek egységes megvalósulásról, a laboratóriumi dolgozók és szakértők oktatásáról, az informatika fejlődésének fontosságáról. Sok szó esett a POCT ISO 22 870 szerinti akkreditáció kihívásairól. Központban a balkáni országokban zajló folyamatok álltak.

  A nyitó előadásban Helene Mehay, a Francia Akkreditációs Testület (COFRAC) képviselője számolt be egy a 2016 május – augusztus között történt EA felmérés eredményeiről. A kérdőíveket 36 EA tagország Akkreditációs Testületének küldték ki. 34 ország válaszolt. Így frissítették az akkreditált és folyamatban levő orvosi laboratóriumok számát , típusát. Rákérdeztek a kötelező (33% igen) és rugalmas (79% igen) akkreditálásra, valamint a POCT (38% igen) akkreditációra.

  Magyarország 6 akkreditált orvosi laboratóriumával és 2 folyamatban levő akkreditációval a 28. (hátulról 6.) helyen áll.

  A beszámolóban felsorolt országok számoltak be a náluk zajló akkreditációs folyamatokról.

  A beszámoló letölthető ide kattintva >>


Vissza a hírekhez

KÖSZÖNET AZON MECÉNÁSAINKNAK, AKIK A TÁRSULT TAGSÁGON ÉS A KONGRESSZUSI FINANSZÍROZÁSON TÚL IS SEGÍTETTÉK AZ MLDT MUNKÁJÁT A 2015-17-ES VEZETŐSÉGI CIKLUSBAN!

AZ EZÜST JENDRASSIK-DÍJ ÁTADÓ KÖZGYŰLÉS TÁMOGATÁSÁÉRT (2016)!

A TISZTÚJÍTÓ KÖZGYŰLÉS TÁMOGATÁSÁÉRT (2017)!

AZ ALAPÍTVÁNYI ADOMÁNYÉRT (2015) ÉS A “FÓKUSZBAN AZ ANTIKOAGULÁLÁS: KLINIKAI ÉS LABORATÓRIUMI SZEMPONTOK” EGYNAPOS TOVÁBBKÉPZÉS TÁMOGATÁSÁÉRT (2017) VALAMINT A TISZTÚJÍTÓ KÖZGYŰLÉS TÁMOGATÁSÁÉRT (2017)!

A STRATÉGIAI HÉTVÉGE TÁMOGATÁSÁÉRT (2015) ÉS AZ AKKREDITÁCIÓS EGYNAPOS TOVÁBBKÉPZÉS TÁMOGATÁSÁÉRT (2015)!

A “FÓKUSZBAN AZ ANTIKOAGULÁLÁS: KLINIKAI ÉS LABORATÓRIUMI SZEMPONTOK” EGYNAPOS TOVÁBBKÉPZÉS TÁMOGATÁSÁÉRT (2017)!

Clinical Chemistry and Laboratory Medicine
Lab Tests Online

Társult tagjaink

 • 77 Elektronika
 • BECKMAN COULTER
 • Biomeriux
 • Bio-rad
 • Diagnosticum
 • Roche
 • sysmex