Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MLDT HÍREK


Hírkategória: Általános
 • Információ Klinikai Biokémikus szakvizsgával rendelkezők számára
  2012.01.13. - Dr. Liszt Ferenc, az MLDT titkára - Hírkategória: Általános
  Kamarai tagság:
  2011. júliusától lehetőség van a klinikai biokémikusok számára az Orvosi Kamara tagjai sorába belépni (2006. évi XCVII. törvény a szakmai kamarákról. pdf melléklet). A szakvizsga bizonyítvány eredeti példányával, személyazonosító iratokkal ill. igazolványképpel fel kell keresni a Magyar Orvosi Kamarát, ahol a regisztrációt azonnal elintézik.

  Nyilvántartásba vétel:
  Az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal főosztályvezetőjével történt egyeztetés alapján a működési nyilvántartásba vétel érdekében elvégzendő teendők a következők:
  1. Alapnyilvántartási kérelem kitöltése (Alapnyilvántartási kérelem 2011.pdf melléklet), szakvizsga másolatának csatolásával megküldeni: EEKH Pintér Szilvia alapnyilvántartás vezetőjének. (alapnyilvántartás = az egészségügyi végzettség országos regisztrálása).
  2. Az alapnyilvántartási szám birtokában lehet a működési nyilvántartásba vételt kérelmezni. Kérelem: a www.eekh.hu honlapon online kitölthető, majd a nyomtatott verzió és csatolmányai felküldendők a megadott címre. (működési nyilvántartás = a megszerezett egészségügyi végzettség betegellátásban történő gyakorlása).
  Megjegyzés: normál körülmények között az alapnyilvántartást a képzést lefolytató intézmény feladata megkérni. A korábban megszerzett szakképesítések esetében (valószínűsíthetően a 2011 előttiek) ez már nehezen kivitelezhető, ezért az EEKH elfogadja egyéni kezdeményezésre is.

  Továbbképzés:
  A sikeres működési nyilvántartásba vétel után a négy egyetem valamelyikének Szak- és Továbbképzési Központjában regisztráltatni kell magát, majd az OFTEX portálon nyilvántartott továbbképzéseken a szakorvos és szakgyógyszerészekhez hasonlóan az 5 éves működési periódusban meg kell szerezni az előírt pontszámot a rendelet szerint (64_2011_XI_29 NEFMI rendelet a továbbképzésről.pdf melléklet).

  További kérdések esetén szívesen állok mindenki rendelkezésére.


  Dr. Liszt Ferenc
  az MLDT titkára

  Kapcsolódó dokumentumok(3)

Vissza a hírekhez